Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز سه‌شنبه ایرنا به نقل از طلوع نیوز افغانستان، شماری از شخصیت‌های دینی ولایت بادغیس با تاکید بر آموزش دختران، خواهان بازگشایی مدارس به روی دختران بالاتر از کلاس ششم، شدند.

این افراد در مراسم گشایش شورای علمای بادغیس، تاکید کردند که دختران همانند پسران حق دارند در کنار علوم دینی، علوم رایج عصر را بیاموزند و به جامعه خود خدمت کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مولوی رمضان یکی از این شخصیت‌ها گفت: ما باید در هر بخش کوشش کنیم که برای خواهران زمینه آزادی در زندگی را مهیا سازیم. تعلیم و آموزش هم یکی از امورات ضروری است.

مولوی محی الدین، یک شخصیت دیگر هم اظهار داشت: دروازه مدارس دخترانه باید جدا از پسران باز شود تا خواهران ما تعلیم دینی بیاموزند و در کنار آن، علوم ضروری را نیز یاد بگیرند.

مولوی ایثار، یک شخصیت دیگر مذهبی هم در این خصوص تصریح کرد: اگر (دختران) با حجاب شرعی درس بخوانند، مشکل شرعی ندارد، چون جامعه نیاز دارد، یعنی جامعه به علم مرد و زن ضرورت دارد.

در همین حال، شماری از ساکنان بادغیس نیز خواهان باز شدن مدارس دخترانه بالاتر از کلاس ششم هستند و می‌گویند که نباید زحمات دختران دانش‌آموز نادیده گرفته شود.

نزدیک به هشت ماه از بسته ماندن مدارس به روی دانش‌آموزان دختر بالاتر  از کلاس ششم می‌گذرد. دولت طالبان می‌گوید برای بازگشایی مدارس دخترانه بالاتر از کلاس ششم، در حال کار بر روی روشی است تا دختران بتوانند با رعایت حجاب اسلامی به تحصیل  ادامه دهند.

برچسب‌ها افغانستان کابل طالبان تحولات افغانستان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: افغانستان کابل طالبان افغانستان کابل طالبان تحولات افغانستان مدارس دخترانه کلاس ششم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۳۵۰۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نگاه تقریبی شیخ بهایی، وجه امتیاز او به شمار می‌رفت

به گزارش حوزه بین‌الملل خبرگزاری تقریب، «شیخ محب الله منعمی» اندیشمند و عالمی هندی در وبینار بین‌المللی «شیخ بهایی، معمار تمدن‌ساز» که از سوی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی برگزار شد، تصریح کرد: شیخ بھایی، یک شخصیت برجسته و معروف در مسلک شیعه به شمار می‌رود۔

وی در این باره اظهار داشت: معمولا انسان در یکی از شعبه‌ھا می‌تواند تبحر پیدا کند؛ اما وقتی زندگی شیخ را می‌بینم، متوجه می‌شویم که وی در علوم مختلفی مهارت داشت.

منعمی افزود: معمولا بین علوم، فرق قایل ھستیم، مثلا می‌گوییم این علم دینی و آن علم دنیایی است، مثلا اگر کسی علم حدیث بخواند یا علم فقه بخواند می‌گوییم او علوم دینی را خواندہ است؛ اما وقتی کسی مھندسی یا ریاضی یا علوم دیگری بخواند مردم می‌گویند که او علوم اکادمیک خواندہ است؛ اما اگر به قرآن و روایات رجوع کنیم متوجه می‌شویم که ھر علمی که ما را به خدا برساند، علم الہی تلقی می‌شود.

وی ادامه داد: وقتی در زندگی شیخ بھایی جست‌وجو می‌کنیم، متوجه می‌شویم که شیخ این تفکیک را از بین بردہ است و ھمراہ کسب علوم دینی، ھنر ساخت و ساز را ھم یاد گرفت.

این اندیشمند هندی با بیان این که شیخ بهایی در مسلک شیعه، شخصیت محترمی است و شیعیان به دیده احترام به وی می‌نگرند، گفت: شیخ بهایی در کارھای رفاہ مردم ھم دست داشت و کار ھای تبلیغی و ارشادی را ھم انجام داد و در تمام عمر در حال کار و تلاش بود و به دلیل این تبحر در علوم بود که وی را بر منصب «شیخ الاسلام» نشاندہ بودند.

وی با تاکید بر این که شیخ بھایی غیر از شیعیان با عالمان اھل سنت ھم مراودہ داشت و نه تنها با آنها ملاقات می‌کرد بلکه برای آموختن نکات جدید شرح صدر نشان می‌داد،  گفت: این روش شیخ، او را از دیگران ممتاز می‌کرد.
 

دیگر خبرها

  • معلم، عنصری تاثیرگذار در تربیت دینی و اخلاقی دانش آموزان است
  • طالبان خواستار سرمایه‌گذاری تاجران روسی در افغانستان شد
  • نگاه تقریبی شیخ بهایی، وجه امتیاز او به شمار می‌رفت
  • راه سعادت دنیا و آخرت انس با قرآن و مفاهیم واقعی دینی است
  • کنایه روزنامه جمهوری اسلامی به مولوی عبدالحمید
  • طالبان خواستار بازگشت افغانستانی‌های مقیم خارج به وطنشان شد
  • کنایه جمهوری اسلامی به مولوی عبدالحمید: ادعایتان درباره مدارس دینی اهل سنت تکذیب شد /تروریست ها در انوارالحرمین پنهان شده بودند
  • یوناما خواستار حمایت از خبرنگاران افغانستان شد
  • میزبانی از دختران افغان در دومین روز نمایشگاه قرآن کابل
  • خجسته: درباره زنان، مردان تصمیم گرفته‌اند / چرا دختران در مدارس روسری‌شان را برندارند؟