Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-06@08:28:32 GMT

آماده باش بیمارستان‌های اصفهان در پیک ششم

تاریخ انتشار: ۱۸ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۳۲۴۴۰۶

آماده باش بیمارستان‌های اصفهان در پیک ششم

آفتاب‌‌نیوز :

شاهین شیرانی در حاشیه جلسه ستاد استانی مدیریت کرونا که امروز (یکشنبه، ۱۸ بهمن‌ماه) برگزار شد، در پاسخ در مورد آمادگی بیمارستان‌های اصفهان در پیک جدید کرونا گفت: ما این شرایط را پیش‌بینی می‌کردیم و این‌طور نیست که غافلگیر شده باشیم، همان‌طور که اپیدمولوژیست‌ها پیش‌بینی کرده بودند و در دنیا نیز این پیک اتفاق افتاده بود، به همین خاطر پیش‌بینی‌های لازم را انجام داده بودیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی از آمادگی پیش از شروع پیک جدید کرونا خبر داد و افزود: بیمارستان‌ها در آماده باش هستند و تأمین نیروی انسانی، تجهیزات پزشکی و دپوی دارو انجام شده، البته بستگی دارد شرایط چطور پیش برود، اما مطمئناً به کارکنان حوزه بهداشت و درمان فشار زیادی وارد شده و خواهد شد که می‌طلبد با رعایت پروتکل‌های بهداشتی فشار کاری آن‌ها را زیاد نکنیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در پاسخ به سؤال دیگری در مورد ظرفیت بیمارستان‌های اصفهان در پیک جدید کرونا نیز اظهار کرد: در پیک قبلی بیشترین میزان بستری بیماران در یک روز در بیمارستان‌های دانشگاه علوم پزشکی اصفهان سه هزار و ۸۰۰ نفر بود، این آمار صبح امروز ۸۰۰ نفر بود، یعنی هنوز فاصله زیادی با پیک قبلی داریم، اما به این معنی نیست که نباید آمادگی داشته باشیم و یک‌سری فعالیت‌هایی داشته‌ایم و محدودیت‌هایی برای شرایط خاص در نظر گرفته‌ایم تا تخت‌های بیمارستانی و امکانات بیشتر شود و خدایی نکرده بیماری پشت در بیمارستان نماند، چون این وظیفه اصلی ما است.

وی در مورد واکسیناسیون کارکنان بهداشت و درمان و دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نیز به ایسنا گفت: در حال حاضر قریب به‌اتفاق کارکنان ما واکسن کرونا تزریق کرده‌اند و این موضوع بسیار مهم است، چون در صف مقدم مقابله با کرونا هستند. دوز سوم واکسن هم بر اساس زمان‌بندی و فاصله میان دوز قبلی در حال انجام است و به‌طورکلی اکنون وضعیت واکسیناسیون کارکنان علوم پزشکی مناسب است.

شیرانی در پاسخ به سؤال دیگری در مورد عوارض واکسن آسترازنکا گفت: کمیته عوارض واکسن کلیه عوارض واکسن‌ها را بررسی می‌کنند و گاهی اتفاقاتی هم‌زمان با تزریق واکسن کرونا می‌افتد که این کمیته بررسی می‌کند، اما تاکنون ثابت نشده که یک واکسن منجر به مشکل شده باشد.

مصوبات امروز ستاد استانی مدیریت کرونا

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان همچنین در جمع خبرنگاران، در مورد مصوبات این جلسه ستاد استانی مدیریت کرونا نیز گفت: در حال حاضر کشور وارد پیک ششم کرونا شده و استان اصفهان نیز مستثنا نیست. در حال حاضر ۳ شهرستان به‌اضافه کاشان در وضعیت قرمز هستند و خیلی از شهرستان‌های استان در وضعیت نارنجی و زرد هستند و شهرستان آبی نداریم.

وی با اشاره شیوع بسیار بالایی سویه جدید و درگیری افراد زیادی در جامعه، از مردم درخواست کرد پروتکل‌های بهداشتی که در رأس آن استفاده از ماسک است را رعایت کنند و افزود: رعایت فاصله اجتماعی، خودداری از حضور در مکان‌های سربسته و توجه به تهویه مکان‌های سربسته در صورت ضرورت حضور اهمیت زیادی دارد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اعلام اینکه طی یک هفته اخیر، آمار بستری بیماران کرونایی تقریباً دو برابر شده و آمار فوتی‌ها مقدار جزئی بالا رفته است، گفت: این موضوع می‌طلبد که حتماً پروتکل‌های بهداشتی را جدی بگیریم تا کمتر به مرحله حاد برسیم. به‌طورکلی میزان مراجعات مردم زیاد شده و در همین راستا برخی مراکز درمانی تقویت شده و هماهنگی لازم در بخش دولتی و خصوصی انجام شده است.

نحوه حضور دانش‌آموزان در مدارس

وی با اشاره به اینکه در این جلسه قرار شد مدارس پیش‌دبستانی، دبستان و مهدکودک‌ها در شهرستان‌های قرمز به روال مصوبه سابق، به مدت ۱۰ روز به‌صورت غیرحضوری باشند، گفت: دوباره براساس رنگ‌بندی شهرستان‌ها در مورد این مدارس تصمیم‌گیری می‌شود. در شهرستان‌های نارنجی و زرد نیز براساس تعداد ابتلای دانش‌آموزان در یک مدرسه تصمیم‌گیری می‌شود و این مسئولیت بر عهده آموزش‌وپرورش و مرکز بهداشت شهرستان گذاشته شد تا برای غیرحضوری کردن مدارس تصمیم بگیرند.

شیرانی ادامه داد: در دبیرستان‌ها نیز بر اساس ابتلای دانش آموزان در هر مدرسه، برای غیرحضوری شدن مدرسه تصمیم‌گیری می‌شود.

وی با اشاره به اینکه کودکان در این سویه کرونا در مقایسه با سویه قبل آسیب‌پذیرتر هستند، گفت: گروه سنی زیر ۱۲ سال هنوز واکسینه نشده‌اند و لازم است با واکسن‌های تائید شده از سوی وزارت بهداشت واکسینه شوند. البته واکسیناسیون جلوی ابتلا به کرونا را نمی‌گیرد، اما میزان ابتلا را کمتر و از بیماری شدید و مرگ‌ومیر پیشگیری می‌کند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان خاطرنشان کرد: براساس آماری که داریم بیشتر افرادی که در آی سی یو بستری هستند و فوتی‌ها، واکسن کرونا تزریق نکرده‌اند. در حال حاضر حدود ۱۰ درصد از افراد واکسن نزده‌اند، اما ۳۱ درصد از افراد بستری در بیمارستان واکسینه نشده‌اند که نشان دهنده تأثیر واکسن در پیشگیری و درمان است.

فعالیت سالن های سینما، استخرها و رستوران‌ها با ۴۰ درصد ظرفیت

وی همچنین در مورد وضعیت اماکنی که مردم در آن تجمع می‌کنند مثل سالن‌های سینما و تئاتر و ... گفت: ما باید با کرونا زندگی کنیم و شیوه زندگی خود را تغییر دهیم، بر این اساس باید پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنیم چون شاید با تعطیلی کاری از پیش نرود. در این جلسه نیز قرار بر این شد که سالن‌های نمایش سینما و تئاتر و اماکنی مثل رستوران‌ها و استخرها در شهرستان‌های قرمز با ۴۰ درصد و در شهرستان‌های نارنجی با ۶۰ درصد ظرفیت فعالیت کنند.

به گزارش ایسنا، رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به ابلاغ محدودیت‌های هوشمند از قبل و تأکید بر اجرای آن، گفت: برای سفرهای درون‌شهری و برون‌شهری همان پروتکل‌های ابلاغ شده قبلی با نظارت بیشتری اجرا می‌شود.

وی با بیان اینکه موضوع محدودیت تردد در جلسه امروز ستاد استانی مدیریت کرونا مطرح نشد، خاطرنشان کرد: هنوز ازنظر آماری ثابت نشده که محدودیت‌های تردد تأثیرگذار باشد. ضمن اینکه فعلاً دستورالعمل ما محدودیت‌های هوشمندی است که از طرف وزارت کشور ابلاغ شده و بر اساس آن کار می‌کنیم و هیچ‌چیزی اضافه بر آن نخواهد بود. در مورد این محدودیت‌ها، کمیته‌های علمی و فنی در ستاد ملی کرونا بررسی لازم و تصمیم‌گیری می‌کنند و به همه استان‌ها ابلاغ می‌شود.

شیرانی در خاتمه با بیان اینکه این پیک کرونا چند هفته طول می‌کشد، گفت: در تمام دنیا بعد از چند هفته پیک فروکش کرد، اما ما هنوز داخل پیک هستیم و تا چند هفته آینده مردم باید مراقب باشند تا بتوانیم با همکاری مردم و برنامه‌ریزی دستگاه‌های مربوطه به سلامت از این مرحله عبور کنیم.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: اصفهان کرونا رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ستاد استانی مدیریت کرونا پروتکل های بهداشتی تصمیم گیری بیمارستان ها حال حاضر محدودیت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۲۴۴۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انجام ۵۲ هزار زایمان در بیمارستان‌های فارس

معاون درمان دانشگاه گفت: با تلاش همکاران حوزه مامایی در سال گذشته، ۵۲ هزار و پانصد زایمان در بیمارستان‌های زیرمجموعه دانشگاه علوم پزشکی شیراز انجام شد.

مهرداد شریفی موفقیت‌های دانشگاه علوم پزشکی شیراز در زمینه کاهش آمار‌های مرگ و میر مادران باردار در سال ۱۴۰۲ در مقایسه با سال ۱۴۰۱ را بیانگر ارتقای کیفیت و کمیت خدمات مامایی دانست و افزود: اداره مامایی معاونت درمان، مسوول تدوین و اجرای برنامه‌های ارتقای سلامت مادران، نوزاد سالم، رسیدگی به امور مامایـی و پاسخگویی به شکایات در این زمینه است.

او با اشاره به حضور بیش از ۱۰ هزار مادر باردار در کلاس‌های آمادگی برای زایمان در بیمارستان‌های زیرمجموعه دانشگاه با هدف فرهنگ سازی و ترویج زایمان طبیعی، ادامه داد: ایجاد کلاس‌های آمادگی دوران بارداری به روش‌های مختلف و آموزش مسایل مورد نیاز مادران باردار، می‌تواند راه حل مناسبی برای ارتقای سلامت مادران باشد و افزایش آگاهی و آمادگی در دوران بارداری، این امکان را به مادر می‌دهد که این مرحله از زندگی را با عوارض کمتر و به شکل خوشایندتری طی کند.

شریفی اضافه کرد: در قالب طرح جوانی جمعیت برای نخستین بار پنج مرکز درمان ناباروری در سطح دو، در شهرستان‌های داراب، لامرد، آباده، ممسنی و فیروزآباد پس از شهر شیراز، آغاز به کار کرد که می‌تواند گامی نو در عرصه خدمت به زوجین نابارور برای دسترسی آسان آنان به خدمات این حوزه باشد.

این مقام مسئول در دانشگاه علوم پزشکی شیراز ارائه مراقبت‌های مامایی با کیفیت بالا و تلاش در بهبود مستمر آن را عاملی موثر در کاهش مرگ و میر و ابتلای مادران به انواع بیماری‌ها دانست و گفت: ارایه خدمات درمانی و مشاوره‌ای تخصصی در مرکز مشاوره ناباروری در بیمارستان مادر و کودک شوشتری شیراز برای نخستین بار در کشور انجام شده است.

معاون درمان دانشگاه فعالیت مرکز مشاوره ناباروری بیمارستان مادر و کودک شوشتری شیراز را در سطح سه، با بهره گیری از مشاوران و اساتید برجسته و بنام دانشگاه و ارائه خدمات مشاوره‌ای تخصصی پزشکی، فقهی، حقوقی و روانشناسی به زوجین نابارور اعلام کرد که می‌تواند در رفع چالش‌های این خانواده ها، نقش موثری داشته باشد.

پیگیری و اجرای ۱۷۰ مصوبه در کمیته‌های تخصصی جوانی جمعیت معاونت درمان از ابتدای ابلاغ سیاست‌های کلی جوانی جمعیت، پیگیری روند درمان بیش از ۲۵ هزار مادر باردار نیازمند مراقبت ویژه از سوی کارشناسان مامایی مستقر در مرکز پایش مراقبت‌های درمانی دانشگاه MCMC، حضور بیش از ۲ هزار ماما به عنوان مامای همراه در بلوک‌های زایمان مراکز خصوصی و دولتی با هدف خوشایند سازی مراحل زایمان برای مادر باردار، برگزاری بیش از ۲۰ دوره آموزشی برای کارکنان شاغل در مراکز درمانی با هدف آشنایی با فرایند‌ها و دستورالعمل‌های مرتبط با حوزه مامایی، از اقدامات انجام شده در اداره مامایی معاونت درمان دانشگاه بود که دکتر شریفی به آن اشاره کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • رایگان شدن هزینه‌های درمانی کودکان زیر ۷ سال
  • هزینه‌های درمان کودکان زیر ۷ سال در بیمارستان‌های زاهدان رایگان شد
  • انجام ۵۲ هزار زایمان در بیمارستان‌های فارس
  • هزینه‌های درمان کودکان زیر ۷ سال در بیمارستان‌های دانشگاه علوم پزشکی زاهدان رایگان شد
  • بیمارستان نیایش به ابر بیمارستان تبدیل خواهد شد
  • تا کنون حدود ۵۰ هزار پیوند کلیه در ایران انجام شده است/
  • تشکیل جلسه شورای امنیت برای گور‌های جمعی غزه
  • انتقال هوایی بیمار سکته قلبی از داران به بیمارستان چمران اصفهان
  • اهدای تجهیزات پزشکی به بیمارستان تکاب
  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ / اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد