Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- جانشین درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: کلینیک‌های تنفسی در بیمارستان‌های قائم(عج)، امام رضا(ع)، هاشمی‌نژاد برای بیماران راه‌اندازی شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهدمقدس، با شروع پیک ششم کرونا در خراسان‌رضوی و قرمز‌شدن تعدادی از شهرستان‌های این استان بسیج امکانات علوم پزشکی مشهد آماده خدمت‌رسانی به بیماران کرونایی در پیک ششم است از طرفی در راستای مدیریت هر‌چه بهتر این پیک با توجه به مشکلاتی که در موج پنجم کرونا، خراسان‌رضوی با آن روبه‌رو شد با شروع احتمالی موج ششم این خدمات با نوآوری و به‌روز شدن تجهیزات و امکانات درمانی و تامین داروهای مورد نیاز بیماران، آماده خدمت‌رسانی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 اجرای طرح پلاک‌گذاری تخت‌های بیمارستانی 

شاپور بدیعی معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد در گفت‌وگو با تسنیم اظهار داشت: شهرهای کاشمر، خلیل‌آباد، ششتمد و سبزوار در وضعیت قرمز قرار گرفته‌اند، در مشهد هم وضعیت شکننده است و در برخی روزها افزایش و در برخی روزها ثبات را شاهد هستیم، به‌همین جهت آماده‌باش کامل را اعلام کرده‌ایم تا همانند موج پنجم غافلگیر نشویم.

وی افزود: تشخیص زودرس درمان زودرس را هم به‌همراه دارد و با وجود اینکه واکسیناسیون به‌خوبی در حال انجام است، اما نباید درباره مراجعه به‌موقع به پزشک غافل شد. امیدواریم که تا هفته آینده به آن حدی که اعلام نیاز کرده بودیم، برسیم تا بتوانیم 2500 بیمار را پشتیبانی کنیم.

تزریق دوز سوم واکسن کرونا برای چه افرادی توصیه می‌شود؟جدیدترین اخبار کرونا در ایران| غربالگری و قرنطینه هوشمند راه مدیریت پیک احتمالی آینده/ عادی‌انگاری و نگرانی‌های تازه + نقشه و نمودارکرونا در جهان/ ابتلای بیش از 250 میلیون نفر تاکنون + جدول تغییرات

بدیعی تصریح کرد: برای موج ششم بحران کرونا تخت‌های بیمارستان‌ها پلاک‌گذاری شده و شماره هر تخت مشخص است؛ همچنین آموزش‌های عملی و به‌روز هم برای کادر درمان در حال انجام است تا در زمان مواجه با موج ششم خللی در مسیر درمان به‌وجود نیاید.

آماده‌باش 160 درمانگاه عمومی به‌عنوان سطح اول درمان بیماران کرونایی 

ایوب توکلیان جانشین معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز با اشاره به اینکه برای مدیریت بیماران کرونایی در موج بعدی در کمیته درمان ستاد اجرایی مدیریت بیماری کرونا تصمیماتی اتخاذ شده است تا بیماران براساس سطح بندی نظام ارجاع برای درمان مراجعه کنند، اظهار داشت: بررسی‌های کارشناسی برای شناخت ظرفیت‌های بخش‌های خصوصی و دولتی انجام شده است تا از حداکثر توان و ظرفیت بیمارستان‌های دانشگاهی و غیردانشگاهی برای ارائه خدمت به بیماران بهره گرفته شود.

وی افزود: تخت‌های بیمارستانی مناسب بیماران کرونایی شناسایی و پلاک‌دار شده است تا مشخص شود در هر بخش چه تعداد تخت ویژه بیماران کرونایی موجود و اطلاعات تخت در سامانه HIS ثبت شده است.

توکلیان با اشاره به اینکه تاکید بر نظام سطح‌بندی خدمات از دیگر موضوعاتی است که مورد توجه قرار گرفته و در همین راستا 160 درمانگاه عمومی برای ارائه خدمت به بیماران در نخستین سطح مراجعات در نظر گرفته شده است، افزود: در مرحله بعدی مراکز سطح دو قرار دارند که 19 مرکز با پزشک متخصص و آزمایشگاه پیشرفته برای خدمت‌رسانی به بیماران آماده هستند.

جانشین معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه کلینیک‌های تنفسی در بیمارستان‌های قائم(عج)، امام رضا(ع)، هاشمی‌نژاد برای بیماران راه‌اندازی شده است تا بیمارانی که نیاز به خدمات سرپایی دارند وارد بخش بستری و اورژانس نشوند.

1275 واحد واکسیناسیون در خراسان‌رضوی فعالیت دارند

محمد حسن درخشان مدیر توسعه شبکه و ارتقاء سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در گفت‌وگو با تسنیم اظهار داشت: با همکاری و استفاده از ظرفیت بخش‌های غیردانشگاهی امکان انجام واکسیناسیون روزانه بیش از 150 هزار در مناطق زیر پوشش این دانشگاه فراهم شده است، در حال حاضر  50 مرکز تجمیعی واکسیناسیون عمومی، 4 پایگاه مشاغل، 1180 واحد بهداشتی، 11 پایگاه سیار اتوبوس و 30 پایگاه سیار واکسیناسیون در ایستگاه‌های قطار شهری به اجرای برنامه واکسیناسیون مشغول هستند.

وی با بیان اینکه میزان مراجعه روزانه به مراکز منتخب کرونا دانشگاه علوم  پزشکی مشهد 25 تا 30 درصد افزایش یافته است، گفت: در حال حاضر 41 مرکز منتخب کرونا در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد در استان خراسان‌رضوی برای بیماران سرپایی با علائم مشکوک به کرونا دایر است که حدود نیمی از آن‌ها در مشهد فعالیت دارند و چهار مرکز منتخب کرونا در مشهد به صورت شبانه‌روزی فعال هستند.

ارتقاء سطح ایمنی جامعه تنها راه مقابله با بحران کرونا محسوب می‌شود 

علیرضا صداقت، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز با بیان اینکه در حال حاضر تمامی واکسن‌های موجود در کشور از سطح ایمنی کافی برخوردار و بر اساس مطالعات وسیع انجام شده مورد تایید وزارت بهداشت و دانشگاه‌های علوم پزشکی است اظهار داشت: براساس آمارهای منتشر شده، پس از پیک پنجم کرونا، 98 درصد افراد بستری شده واکسنی دریافت نکرده بودند و 97 درصد افراد فوت شده ناشی از کرونا نیز هر دو دز واکسن را دریافت نکرده بودند.

وی ادامه داد: با انجام واکسیناسیون می‌توان سطح ایمنی جامعه را افزایش داد و با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی چرخه انتقال ویروس کرونا را مختل کرد و برای تحقق این هدف مردم باید مشارکت فعال داشته باشند.

انتهای پیام/281/ ز

منبع: تسنیم

کلیدواژه: درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیماران کرونایی خراسان رضوی موج ششم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۱۶۱۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۵ هزار تخت بیمارستانی جدید تا پایان امسال راه‌اندازی می‌شود

بهرام عین‌الهی در «ملاقات چهره به چهره نمایندگان اقشار مردمی با وزیر بهداشت» که امروز، یکشنبه (۱۶ اردیبهشت) در نهاد ریاست‌جمهوری برگزار شد، اظهار کرد: اقدامات متعددی توسط دولت مردمی سیزدهم در حوزه سلامت انجام شده و این انتظار وجود دارد که رسانه‌ها به ویژه صداوسیما به تبیین دستاوردها بپردازند.

راه‌اندازی ۱۵۰۰۰ تخت بیمارستانی جدید تا پایان امسال

وی بیان اینکه ظرفیت تخت‌های بیمارستانی در دولت سیزدهم افزایش یافته، گفت: ۱۶ هزار تخت به ظرفیت تخت‌های بیمارستانی کشور اضافه شد که معادل ۲۰ درصد تخت‌های بیمارستانی کشور است. وزارت بهداشت در نظر دارد که ۱۵ هزار تخت دیگر تا پایان سال جاری به ظرفیت تخت‌های بیمارستانی اضافه کند.

وزیر بهداشت با بیان اینکه تعداد خانه‌های بهداشت تا پایان سال جاری به ۴۴۰۰ مورد می‌رسد، افزود: ۱۷۰۰ مورد به ظرفیت خانه‌های بهداشتی کشور اضافه کردیم و در نظر داریم که با افزایش ۲۷۰۰ مورد دیگر تا پایان سال جاری، تعداد خانه‌های بهداشت را به ۴۴۰۰ مورد برسانیم.

وی ادامه داد: دستگاه‌های مانند ام‌آرآی در شبکه درمانی کشور توزیع شده است. همچنین ۱۰ هزار پزشک و دندانپزشک در شبکه درمانی در حال خدمت‌رسانی هستند. بررسی‌ها بیانگر این است حدود ۲۸۰۰ متخصص در کشور به ارائه خدمات می‌پردازند.

وزیر بهداشت درباره تعداد مراکز آموزشی گفت: ۱۵۰ مرکز آموزشی در کشور وجود دارد و ۱۲۰ مرکز نیز در حال ساخت هستند.

وضعیت افزایش ظرفیت رشته‌های پزشکی

عین‌الهی با اشاره به افزایش ظرفیت رشته‌های پزشکی گفت: دولت سیزدهم نسبت به افزایش ظرفیت رشته‌های تخصصی اقدام کرده است؛ به نحوی که ظرفیت دوره دستیاری تخصصی و دوره دستیاری فوق تخصصی به ترتیب ۶۵ و ۵۰ درصد افزایش یافته است. همچنین ظرفیت دوره فلوشیپ نیز ۲۵ درصد افزایش یافته است. ظرفیت رشته پزشکی عمومی نیز در دولت سیزدهم معادل ۱۲هزار مورد است.

وزیر بهداشت با اشاره به وضعیت نسخه‌نویسی الکترونیک در کشور نیز گفت: پیش از دولت سیزدهم، نسخه الکترونیک فقط به صورت ۱۰ درصد در کشور اجرا می‌شد اما این میزان در دولت کنونی به مرز ۹۰ درصد رسیده است.

برقراری درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال

عین‌الهی با بیان اینکه درمان کودکان کمتر از ۷ سال در مراکز درمانی دولتی و وابسته به دانشگاه‌های علوم‌پزشکی به صورت رایگان است، اظهار کرد: اگرچه در شرایط تحریم قرار داریم اما درمان کودکان کمتر از ۷ سال را رایگان کرده‌ایم. سلامت در کودکان از اهمیت فراوانی برخوردار است؛ به عنوان مثال اگر مشکلی مانند تنبلی چشم در کودکان در زمان مناسب تشخیص داده نشود تا پایان عمر دچار تنبلی چشم می‌شود. ما با اجرای این طرح در زمینه خیرخواهی برای مردم گام برداشته‌ایم.

اهمیت افزایش بودجه صندوق حمایت از بیماران خاص و صعب‌العلاج

وی با اشاره به ایجاد صندوق بیماران خاص و صعب‌العلاج گفت: هنگامی که این صندوق تاسیس شد ۵ همت (هزار میلیارد تومان) برای این صندوق در نظر گرفتند و بودجه تخصیص یافته به این صندوق در سال گذشته به مرز ۷ همت رسید. امیدواریم که بودجه این صندوق با توجه به گسترش حمایت‌ها، بیشتر شود.

وزیر بهداشت ادامه داد: ۵ دهک پایین جامعه به صورت رایگان تحت پوشش بیمه سلامت قرارگرفته‌اند. همچنین ۵۷ مرکز درمان نازایی در کشور به صورت رایگان به مردم خدمات ارائه می‌دهند.

وی با بیان اینکه ۱۴۰۰ شرکت دانش‌بینان در کشور فعالیت می‌کنند، گفت: تعداد شرکت‌های دانش بنیان در دولت سیزدهم ۱۴۰۰ مورد رسیده است در حالی که این تعداد در گذشته معادل ۷۰۰ مورد بود. این شرکت‌ها حدود ۴۰ درصد از تجهیزات پزشکی را تولید می‌کنند.

وی با بیان اینکه برنامه سلامت خانواده و نظام ارجاع جزو ابداعات جمهوری اسلامی ایران به حساب می‌آید، افزود: ما در نظر داریم که هر ایرانی با یک کد ملی تحت نظر یک حامی سلامت قرار گیرد. برنامه نظام ارجاع و سلامت خانواده را با حضور ۲۰ کشور جهان رونمایی کردیم. اگر خواهان داشتن جامعه سالم هستیم باید خانواده سالم داشته باشیم.

وزیر بهداشت با اشاره به برگزاری پویش سلامت در سال گذشته گفت: ۴۶ میلیون نفر در پویش سلامت وزارت بهداشت شرکت کردند که یک رقم فوق‌العاده به حساب می‌آید. آمار و ارقام پویش سلامت بیانگر این است که ۸۸۰ هزار نفر از شرکت‌کنندگان در این پویش به بیماری دیابت و ۴۶۰ هزار نفر به فشار خون مبتلا بودند اما از بیماری خود مطلع نبودند. همچنین ۸ میلیون نفر نیز مشکوک به دیابت و ۴ میلیون مشکوک به فشار خون بودند اما از این مورد اطلاعی نداشتند.

وی ادامه داد: در نظر داریم ۲ پویش دیگر برگزار کنیم. پویش ملی سرطان و پویش ملی سلامت کودکان جزو پویش‌های آتی وزارت بهداشت به حساب می‌آید. ما با پویش سرطان در نظر داریم از سرطان‌هایی مانند سرطان پستان در زنان و برخی سرطان‌ها در مردان پیشگیری کنیم. بررسی‌ها بیانگر این است برخی والدین نیز از بیماری فرزندان خود خبر ندارند.

وزیر بهداشت در پاسخ به درخواست رئیس هیات‌مدیره بیماری‌های نادر ایران در خصوص حمایت از بیماری‌های نادر و نقش انجمن‌ها در این زمینه گفت: ۲۲هزار عضو هیات‌علمی در ۷۰ دانشگاه و دانشکده علوم‌پزشکی مشغول به فعالیت هستند. اساتیدی که عضو کمیته علمی هستند در خصوص مسائل مختلف به ارائه نظرات تخصصی می‌پردازند؛ به طور مثال، این گروه‌های تخصصی می‌گویند که بهترین دارو برای درمان یک بیماری چیست؛ همانطور که در دوران پاندمی کرونا عمل کردند.

اقدام یک شرکت دانش‌بنیان برای تولید داروی بیماران SMA

وی با بیان اینکه برخی از بیماری‌های نادر درمان ندارند، اظهار کرد: به طور مثال بیماران SMA دچار نقص ژنتیکی هستند؛ به نحوی که عضلات این گروه از بیماران تحلیل رفته است.

وزیر بهداشت با اشاره به نقش تصمیات کمیته‌های تخصصی گفت: کمیته‌های علمی و تخصصی درباره بیماران خاص و صعب‌العلاج تصمیم‌گیری می‌کنند و انجمن‌ها فقط نقش حمایتی دارند.

عین‌الهی با بیان اینکه بیماران SMA در کانون توجه دولت سیزدهم قرار گرفته‌اند، افزود: هیچ هزینه‌ای برای این بیماران در دولت گذشته در نظر گرفته نمی‌شد اما با دستور رئیس‌جمهور در جهت حمایت از بیماران SMA گام برداشتیم. یک مطالعه پژوهشی در خصوص بیماران در دست انجام داریم که فاز اول آن را برای کودکان کمتر از ۱۰ سال اجرا کردیم.

وی درباره نتایج فاز اول تحقیقاتی بیماران SMA گفت: ۲۳۰ نفر تحت مطالعه قرار گرفتند. یک شرکت دانش‌بنیان در مسیر تولید داروی این بیماران گام برداشته است.

وزیر بهداشت درباره درمان بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج گفت: تکلیف و شرایط بیماران کمتر از ۷ سال به طور کامل مشخص است؛ چرا که درمان این گروه سنی به صورت رایگان است. شورای عالی بیمه که با حضور سازمان‌های بیمه‌گر برگزار می‌شود درباره چگونگی تحت پوشش قرار دادن بیماری‌ها تصمیم‌گیری می‌کند و در اختیار وزارتخانه نیست.

عین‌الهی درباره افزایش درمان‌های تحت پوشش بیمه نیز گفت: حدود ۳۳۰ قلم دارو که پیش از این تحت پوشش بیمه نبودند در دولت سیزدهم تحت پوشش بیمه‌ای قرار گرفته‌اند.

وی درباره ضرورت غربالگری برای جلوگیری از ابتلا به بیماری‌های نادر گفت: مراکز ژنتیک که بسیار پیشرفته هستند در جهت غربالگری بیماری‌های نادر گام برمی‌دارند تا پیش از تولد یک فرد از احتمال ابتلا به بیماری نادر مطلع شوند. به طور مثال، در این زمینه یک مرکز بسیار پیشرفته در کنار بیمارستان طالقانی قرار دارد.

منبع: پانا

دیگر خبرها

  • مرکز ملی نوآوری مغز در بیمارستان فیروزگر تهران راه‌اندازی می‌شود
  • صدور ۱۰ مجوز جدید فعالیت در حوزه گردشگری سلامت در خراسان رضوی
  • بیش از ۳۵۰ میلیون نفر از علایم تنفسی آسم رنج می‌برند/ هزینه ۳۰ میلیون تومانی درمان هر بیمار در سال
  • «آموزش، کنترل آسم را بهبود می‌دهد»؛ شعار راهبردی روز جهانی آسم در سال ۲۰۲۴
  • هزینه‌های درمان کودکان زیر ۷ سال در بیمارستان‌های زاهدان رایگان شد
  • هزینه‌های درمان کودکان زیر ۷ سال در بیمارستان‌های دانشگاه علوم پزشکی زاهدان رایگان شد
  • سوانح رانندگی در خراسان رضوی ۱۱ نفر را راهی بیمارستان کرد
  • ۱۵ هزار تخت بیمارستانی جدید تا پایان امسال راه‌اندازی می‌شود
  • انجام موفق ۲ عمل اهدای عضو در مشهد به ۵ نفر زندگی دوباره بخشید
  • ۲ عمل اهدای عضو در مشهد نجات بخش جان پنج بیمار شد